Regisseur

Brecht haar ervaringen met regisseren zijn veelal binnen het amateurtoneel. Ze heeft bij diverse amateurploegen uit Friesland de jeugd- en volwassen voorstelling geregisseerd (o.a. Marsum, Wytgaard, Cornjum).
Afgelopen jaar heeft zij haar eerste openluchtvoorstelling geregisseerd, genaamd ‘It Paad Nei Frijheid.’ In deze theatrale wandeling door het dorp Tytsjerk, werden oude oorlogsverhalen verteld door middel van theater, dans, muziek en kunst.
Brecht had hierbij de eindregie.

Als regisseur werkt Brecht zowel vanuit tekst als improvisatie. Ze maakt beeldende en muzikale voorstellingen en probeert zoveel mogelijk de kwaliteiten van de spelers in te zetten. Iedere speler heeft andere kwaliteiten en juist door deze te ontdekken én te benutten zorgt zij voor kracht en eigenheid in een voorstelling.

‘Het geeft echt een kick om te beginnen met alleen een tekst of idee en geleidelijk aan te zien hoe de voorstelling vorm wordt gegeven, zich ontwikkelt. Het mooiste is om samen met andere mensen een voorstelling neer te zetten waar iedereen trots op is en waar een ieder zijn steentje aan heeft bijgedragen.’

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.