Regisseur

Brecht haar ervaringen met regisseren zijn veelal binnen het amateurtoneel. Ze heeft diverse amateurploegen en openluchtspelen in Friesland geregisseerd. De laatste twee iepenloftspullen die zij geregisseerd heeft zijn ‘It Paad Nij Frijheid’ in Tytsjerk en ‘De Riedselman fan Aldegea’ in Aldegea (Smellingerland).  Twee succesvolle voorstellingen, geïnitieerd en geproduceerd door het eigen dorp.

Daarnaast is ze ook werkzaam als regie-coach en heeft ze de eindregie gedaan van verschillende muzikale jeugdvoorstellingen, onder andere: ‘Freonskip’, van muziektheategroep Frets en ‘De gelaarsde kat’ van het Noord Nederlands Fluit Collectief.

Als regisseur werkt Brecht zowel vanuit tekst als improvisatie. Ze maakt beeldende en muzikale voorstellingen en probeert zoveel mogelijk de kwaliteiten van de spelers in te zetten. Iedere speler heeft andere kwaliteiten en juist door deze te ontdekken én te benutten zorgt zij voor kracht en eigenheid in een voorstelling.

‘Het geeft echt een kick om te beginnen met alleen een tekst of idee en geleidelijk aan te zien hoe de voorstelling vorm wordt gegeven, zich ontwikkelt. Het mooiste is om samen met andere mensen een voorstelling neer te zetten waar iedereen trots op is en waar een ieder zijn steentje aan heeft bijgedragen.’

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.